سیستم کنفرانس

پنجشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ , ۲۰:۵۴:۲۲ بعد از ظهر
 
 
دوربین رباتیک 
مارک IPIDIO مدل IDO-510AS

رکوردر تصویر مارک

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هنگامی که انسان‌ها فهمیدند برای پیش بردن اهدافشان نیاز به جلسه و مذاکره دارند همواره به فکر بهبود مدیریت جلسات خود بوده‌اند. سالن های کنفرانس یا جلسات همواره شاهد تبادل نظر بین مدیران و نفرات سازمان ها و شرکت ها جهت اخذ تصمیمات سطح بالا می باشند و استفاده از تکنولوژی های نوین کنفرانسی و ارتباطی از الزامات هر سازمان پیشرو برای نیل به اهداف عالی آن سازمان است. افزایش کارایی و بهینه سازی امور در عین صرفه جویی در زمان و هزینه ها، حداقل دستاورد این نوع امکانات است. 
سیستم کنفرانس جزء جدایی‌ناپذیر سالن‌های کنفرانس و در واقع بخشی از سیستم صوتی سالن جلسات است که برای بهینه ساختن فرآیند مدیریت جلسات ساخته شده‌اند.
با استفاده از سیستم های کنفرانس امکان مستند سازی جلسات مهیا می گردد. به این صورت که با ترکیب آن با سیستم ضبط تصویر می توان علاوه بر صدا، تصویر جلسات برگزار شده را نیز برای استفاده های آتی برداشت و ذخیره نمود. همچنین برخی نمونه های سیستم کنفرانس قابلیت هایی همچون رای گیری و ترجمه همزمان را نیز برای کاربران مهیا می سازند. این قابلیت ها جلسات را از شکل سنتی خود خارج و به روندی مدرن و سطح بالا تبدیل می نمایند.
 از این رو طراحی و پیاده سازی سالن کنفرانس به بهترین شکل و با استفاده از با کیفیت ترین تجهیزات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همزمان، اتصال و یکپارچه سازی به دستگاه های ویدئوکنفرانس و سیستم ارائه محتوی نیز باعث می شود یک سیستم کنفرانس نوین مجموعه ای از امکاناتی باشد که یک سالن جلسه حرفه ای به آن نیاز دارد.

 

 

 

 

 

 

 

تجهیزات سالن کنفرانس:

 به طور کلی به سه بخش تجهیزات صوتی، تصویری و نورپردازی تقسیم می شوند. در این بین نقش سیستم کنفرانس که شامل کنسول کنفرانس (میکروفن کنفرانس)، منبع تغذیه و کابلهای ارتباطی است. به عنوان اصلی ترین عنصر از تجهیزات صوتی سالن نسبت به سایر ادوات از اهمیت بالاتری برخوردار است. زیرا تمامی سخنان حضار از طریق این سیستم دریافت و جهت باز پخش به سیستم صوتی ارسال می گردد. بنابراین  سیستم کنفرانس را می توان به نوعی مرکز تمامی تجهیزات دانست.

انواع سیستم کنفرانس:

سیستم های کنفرانس را می توان به دو دسته کلی یعنی سیستم آنالوگ و سیستم دیجیتال بخش بندی نمود. سیستم های آنالوگ مدل قدیمی تر سیستم های کنفرانس می باشند. این سیستمها تنها توانایی دریافت، تقویت و ارسال صدای سخنران برای پخش توسط سیستم صوتی را دارا بودند. با توجه به امکانات اندک سیستم های آنالوگ امروزه به ندرت از آنها استفاده می گردد. به طوری که به مرور جای خود را به نمونه دیجیتال داده اند. سیستم های کنفرانس دیجیتال علاوه بر قابلیت پیش گفته توانایی های دیگری نیز دارا می باشند. 

اجزا تشکیل دهنده سیستم کنفرانس

میکروفون کنفرانس ریاست جلسه:
   
 
میکروفن کنفرانس شرکت کننده :
     
میکروفن کنفرانس ریاست یا کنسول ریاست همانطور که از نامش پیداست مختص ریاست جلسه می باشد. این دستگاه علاوه بر قابلیت های عمومی دارای امکانات بیشتر نسبت به کنسول های شرکت کننده می باشد. علت آنکه رئیس جلسه باید قادر به کنترل روند جلسه باشد. بنابراین مدیر جلسه از طریق کنسول کنفرانس خود می تواند اعمال مختلفی همچون: سخنرانی، غیر فعال نمودن کنسول شرکت کننده ها، اجازه سخنرانی به شرکت کننده و …را انجام دهد.
      کنسول کنفرانس شرکت کننده عموما به تعداد حضار(غیر از ریاست) در اتاق کنفرانس تعبیه می شود. این دستگاه نسبت به میکروفون کنفرانس ریاست از قابلیت های کمتری برخوردار است. لذا توانایی کنترلی روی سایر قسمت های سیستم کنفرانس نخواهد داشت.                                                                                                                                                                                                                                                                  
منبع تغذیه یا سیستم کنترل مرکزی کنفرانس :
   
 
کابل های ارتباطی:
     
تغذیه مرکزی یا سیستم کنترل مرکزی به نوعی هسته سیستم کنفرانس می باشد. تمامی میکروفن های کنفرانس به آن متصل می گردند. میکروفن ها از طریق این دستگاه مدیریت گردیده و صدای آنها به سیستم صوتی سالن ارسال می گردد. بوسیله تغذیه مرکزی می توان اقدام به شماره گذاری کنسول کنفرانس،  اعمال تنظیمات و ارسال اطلاعات مورد نیاز به سیستم تصویربرداری و ضبط تصویر و بسیاری عملکردها و تنظیمات دیگر نمود. تغذیه مرکزی عموما به صورت رک مونت در اتاق فرمان نصب می گردد.     کابل های ارتباطی به منظور متصل نمودن کنسول کنفرانس به تغذیه مرکزی استفاده می شوند. این کابلها به صورت سوکت خورده توسط کمپانی سازنده سیستم کنفرانس در ابعاد مختلف تولید می شوند.      

طراحی و ساختار متفاوت انواع میکروفن کنفرانس ( کنسول کنفرانس )

میکروفن کنفرانس به طور عمومی از یک پایه که دکمه ها، اسپیکر و نمایشگر (بسته به مدل) روی آن تعبیه شده و یک میکروفن معروف به میکروفن گردن غازی (خرطومی) تشکیل می شود. اسپیکر روی کنسول در سالنهایی که فاقد سیستم صوتی هستند، صدای سخنران را جهت سایر حضار پخش می نمایند. نمایشگر نیز به منظور نمایش اطلاعاتی همچون ساعت، تاریخ، مدت زمان گذشته و باقیمانده از سخنرانی، اطلاعات سیستمهای رای گیری و ترجمه همزمان و مواردی از این دست روی بعضی از مدلها تعبیه می شوند. میکروفن های گردن غازی به منظور پاسخگویی به نیاز متفاوت کاربران در طولهای مختلف طراحی و ساخته می شوند.

اما انواع دیگر از میکروفن کنفرانس نیز توسط تولیدکنندگان مطرح معرفی شده اند که ساختاری متفاوت دارند. برای مثال کنسول های سری SM600 از کمپانی SINGDEN مجهز به فناوری Revoluto که فاقد میکروفن گردن غازی بوده و میکروفنها به صورت ردیفی در درون بدنه تعبیه شده اند. همچنین مدلهایی وجود دارند که به صورت توکار داخل میز یا دسته صندلی نصب شده، در زمان عدم استفاده در داخل میز مخفی شده  (بسته شده) می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مهمترین قابلیت های سیستم های کنفرانس دیجیتال

سیستم تصویر برداری اتو تراک Auto Track

سیستم رای گیری

سیستم های کنفرانس دیجیتال بعضا این قابلیت را برای کاربران فراهم نموده اند که بوسیله آنها اقدام به رای گیری پیرامون مسائل مختلف نمایند. در این حالت حضار آرای خود را از طریق کنسول کنفرانس مقابل خود ثبت می نمایند. نظر به دیجیتالی بودن رای گیری قابلیت اطمینان آن بسیار بالا می باشد. ضمنا در این حالت سیستم امکانات مختلفی از قبیل احراز هویت کاربران، گزارش گیری، نمایش نتایج آرا و … را فراهم می آورد.

ترجمه همزمان:

در بسیاری از جلسات امکان حضور نفراتی با زبانهای متفاوت وجود دارد. مسلما نیاز است مفاد جلسه برای این افراد هم قابل درک باشد. امری که تحقق آن از طریق سیستم ترجمه همزمان انجام پذیر است. این سیستم بعضا به صورت جداگانه در سالنها موجود است. اما در درون برخی از سیستم های کنفرانس پیشرفته تعبیه گردیده و قابل استفاده هستند. از طریق این قابلیت زبان مانعی برای درک مفاهیم و شرکت در سخنرانی های بین المللی نخواهد بود.

نکاتی برای انتخاب سیستم کنفرانس ( میکروفن کنفرانس ) مناسب:

با توجه به مواردی که در بالا، در رابطه با سیستم  کنفرانس  عنوان شد. می توان به نکات زیر به عنوان مواردی که باید هنگام انتخاب سیستم به آن توجه داشت اشاره نمود:
کیفیت بالای کنسول کنفرانس: به عنوان اصلی ترین وظیفه کنسولهای کنفرانس؛ باید قادر باشند صدای سخنران را به طور مناسب و با بالاترین کیفیت برداشت نمایند.
قابلیت حذف نویز: از دیگر قابلیت های مهم سیستم های کنفرانس نفوذناپذیر بودن از نویز در آنهاست. این مهم در اغلب سیستمهای دیجیتال رعایت می گردد. اما در سیستمهای قدیمی آنالوگ امواج الکترو مغناطیس می توانستند روی دستگاه ایجاد نویز کنند.
عدم ایجاد فیدبک: مسله مهم دیگر عدم ایجاد فیدبک* توسط بلندگوهای کنسول یا بلندگوهای سالن روی میکروفن کنفرانس است . این مطلب در سیستم های مدرن توسط مدار فیدبک گیر پیشرفته محقق شده است.
قابلیت ها و امکانات میکروفن کنفرانس: از موارد تعیین کننده در انتخاب سیستم مناسب، قابلیتها و امکانات آن است. قابلیت هایی همچون بیسیم یا باسیم بودن، رای گیری، ترجمه همزمان ، قابلیت اتصال و هماهنگی با سیستم ضبط تصویر، امکان اتصال هدفون به کنسول کنفرانس ، تغییر حجم صدا از روی کنسول و ….
کیفیت ساخت بالا: نظر به اینکه سیستم کنفرانس ممکن است به طور روزانه و برای سالیان مورد استفاده قرار گیرد. باید سیستمی انتخاب گردد که کیفیت ساخت بالایی داشته و به مرور زمان دچار نقص و ضعف نشود.
طراحی و شکل ظاهری: از دیگر مسائل مهم خصوصا در فضاهایی که توجه ویژه ای به معماری داخلی آن شده زیبایی و هماهنگی میکروفون کنفرانس با معماری سالن است. از این رو کاربران باید با توجه به این مطلب از میان میکروفن های مختلف همچون مدلهای دارای میکروفن گردن غازی، مدلهای بدون گردن غازی، مدلهای توکار و … انتخاب نمایند.
 

 

 

شرکت خدمات پاسارگاد